Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2018

posted in: Notícies | 0
Patrizia Campana, directora editorial de l’Àrea Infantil i Juvenil del Grup 62; l’escriptora Maite Carranza i Núria Font, editora de Cruïlla, van recollir els premis Atrapallibres. Foto: CLIJCAT

Els dies 4 i 5 de juny, l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona es va omplir de gom a gom per a fer el lliurament del 13è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i del 22è Premi de Literatura Protagonista Jove.

Cada curs escolar, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) convoca aquests dos premis amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els infants i joves. A partir d’una tria d’obres seleccionades per una comissió d’experts en literatura infantil i juvenil, són els propis lectors els encarregats de determinar-ne les guanyadores.

En aquesta edició han fet de jurat gairebé 6.000 nens i joves, que hi han participat a través de centres de primària i biblioteques de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. I aquests són els llibres que han triat:

13è Premi Atrapallibres

  • Categoria 9 anys: El lladre d’entrepans, de Patrick Daylon i André Marois (Cruïlla).
  • Categoria 10 anys: Un noi anomenat Nadal, de Matt Haig (Estrella Polar).
  • Categoria 11-12 anys: La pel·lícula de la vida, de Maite Carranza (Cruïlla).

22è Premi Protagonista Jove

  • Categoria 13-14 anys: Train Kids, de Dirk Reinhardt (Pagès).
  • Categoria 15-16 anys: Aquí és on tot comença, de Jennifer Niven (Fanbooks)

Al lliurament dels guardons, hi va assistir una representació dels membres del jurat, representants de les editorials dels llibres guanyadors i l’escriptora Maite Carranza, que ha estat guardonada en una de les categories de l’Atrapallibres.

Enhorabona als escriptors guanyadors, i també a tots els nois i noies que han participat en aquesta edició dels premis com a jurat!

Ara el Consell ja està preparant els Premis Atrapallibres (fins a dotze anys) i el Premi Protagonista Jove (a partir de tretze anys) per al curs 2018-2019.