21a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

posted in: Notícies | 0
L’Alba va recollir el premi juntament amb l’equip de Cavall Fort. Fotografia: APPEC

El passat 30 de novembre vam poder gaudir d’una nova edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, organitzada per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) conjuntament amb l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED) amb l’objectiu de “reivindicar el paper de les revistes i la premsa per disposar d’un mapa comunicatiu català”.

Aquest any, l’esdeveniment ha estat especialment emotiu per a nosaltres perquè Cavall Fort ha rebut un dels premis que s’hi concedien. Es tracta del premi al millor reportatge de revista, una de les categories que s’estrenaven en aquesta edició. El jurat ha atorgat aquest premi al dossier Un munt de plàstics (el trobareu al número 1401-1402), que abordava àmpliament els problemes de l’ús excessiu dels plàstics i les possibles solucions. Els membres del jurat van destacar tant l’excel·lent treball periodístic com el fet que la idea del reportatge partís d’un comentari d’una lectora de la revista, Alba Simó i Vallès.

Com no podia ser d’una altra manera, l’Alba ens va acompanyar en aquesta vetllada tan especial i va pujar a l’escenari a recollir el premi juntament amb l’equip que va fer el reportatge. Mònica Estruch, coordinadora de Cavall Fort, va aprofitar aquest moment per agrair el reconeixement en nom de l’equip i va ressaltar el fet que el premi hagi recaigut en un reportatge d’una revista infantil i juvenil. “Les revistes infantils ens reivindiquem i ens agrada molt que se’ns valori”, va dir. La Mònica va recordar que estem a punt de celebrar els 60 anys de la revista i va assegurar que rebre un premi com aquest “ens encoratja a seguir treballant amb rigor, entusiasme i les orelles ben obertes per escoltar els nostres lectors!”.

Un cop més, des de Cavall Fort volem donar les gràcies. Gràcies als responsables de la Nit de les revistes, pel seu reconeixement a la nostra feina, i gràcies a l’Alba, per ser l’espurna que va encendre tot el que va venir després.

 

La resta de guardonats

Però el nostre no va ser l’únic reconeixement de la nit… I és que, cada any, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català atorga diferents guardons que pretenen reconèixer tant les publicacions com els professionals més destacats de l’any. Amb les noves categories incorporades en aquesta edició, els premis que s’atorguen a la Nit són els següents: millor publicació, millor reportatge, millor disseny i millor portada.

Al costat de Cavall Fort, van rebre el premi al millor reportatge Qui és qui en l’allau de macroprojectes de renovables, de Som Garrigues, en la categoria de premsa; i un treball sobre l’assetjament escolar vist des de la mirada dels assetjadors, del portal Adolescents.cat, en digital. D’altra banda, el guardó al millor disseny editorial va correspondre a la Revista Musical Catalana, en l’apartat de revistes; El Periódico, en premsa; i El Temps de les Arts, en digital.

Els premis a la millor publicació es van concedir a Camacuc (revista); el Diari de Girona (premsa diària), L’Eco de Sitges (premsa no diària) i el portal Fosbury.cat (publicació digital). A més, es va distingir la trajectòria de les revistes Estris (50 anys), El Ter (25 anys) i Penell (25 anys).

A la Nit també es van descobrir les millors portades de revista i de premsa de l’any. Les publicacions guanyadores van ser Sàpiens, com a portada de revista, i el Diari de Terrassa, com a portada de premsa.

Finalment, es van concedir tres premis especials en els àmbits de la comunicació, la cultura i la societat. La lingüista i professora Carme Junyent es va endur el de Cultura; el periodista Gustau Alegret, el de Comunicació; i el Grup Bon Preu, el de Societat.

Des de Cavall Fort volem donar l’enhorabona a tots els guardonats!