Albert Jané, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

posted in: Notícies | 0

Quina gran notícia! El nostre estimat Albert Jané ha guanyat el 56è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un guardó amb el qual Òmnium Cultural reconeix anualment l’obra i la tasca intel·lectual d’una persona que ha contribuït d’una manera notable a la vida cultural dels Països Catalans.

Aquest premi reconeix la feina d’Albert Jané com a lingüista, escriptor i traductor. I és que l’Albert ha treballat, durant dècades, en favor de la llengua catalana i en defensa del país, com a autoritat lingüística i alhora divulgador. Destaca la seva tasca com a lingüista eminent i continuador de l’obra gramatical de Fabra i la seva aposta decidida per la promoció del català entre els més joves. El nom de l’Albert està estretament lligat al de Cavall Fort: va ser-ne el director durant gairebé vint anys, i encara hi col·labora! A més, com a traductor, és tot un referent en el món del còmic i de la literatura infantil i juvenil; de fet, és el pare dels barrufets en català.

L’acte de lliurament del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Albert Jané tindrà lloc el proper 17 de juny al Palau de la Música Catalana. Que rebi aquest reconeixement als 93 anys, encara en actiu, és meravellós!

Enhorabona, Albert! Des de Cavall Fort ho celebrem molt i molt!