Cavall Fort rep el Premi Muriel Casals de Comunicació

posted in: Notícies | 0
Part de l’equip d’Edicions Cavall Fort va assistir a la Nit de Santa Llúcia.

Estem tan contentes que ahir vam arribar a la Nit de Santa Llúcia 2023 amb uns somriures d’orella a orella! I és que Edicions Cavall Fort ha estat premiada amb el Premi Muriel Casals de Comunicació d’aquest any, que atorga Òmnium Cultural i reconeix la feina dels professionals dels mitjans de comunicació per donar prestigi al català i promoure la cultura del nostre territori.

Ens fa molta il·lusió que el jurat hagi valorat la llarga trajectòria de les nostres revistes (ja hem celebrat 62 anys de Cavall Fort i, ben aviat, els 18 d’El Tatano!) i el foment que fem de la llengua i cultura catalanes. També celebrem que hagi destacat que som un equip format per dones.

A l’escenari va pujar Mònica Estruch, directora de Cavall Fort. En el seu discurs, va recordar la figura de Muriel Casals, els anteriors directors de la revista, l’equip, els col·laboradors i els subscriptors. La Mònica ho tenia clar: “Tenim la responsabilitat de contribuir a formar infants amb esperit crític, amb la màxima qualitat i el màxim rigor.”

La nostra directora, Mònica Estruch, va pujar a l’escenari a recollir i agrair el premi.

Els lectors, nens i adolescents, es van acabar convertint en els protagonistes del vespre. L’acte es va centrar, sobretot, en la importància de la lectura i l’ús del català entre els més joves. En aquest sentit, Raquel Casas Agustí, Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per Ferida, va reclamar una bona literatura catalana per als joves; i Lluís Prats, Premi Josep Maria Folch i Torres de novel·la infantil per Wen i Long, va fer un elogi a la importància de llegir cada dia als nens i nenes.

Jordi Puntí, que es va emportar el Premi Sant Jordi de novel·la, es va encarregar de posar el confeti, tant el literari (així es titula el llibre guanyador) com el de paperets de colors que voleien, a la vetllada. I és que les lletres catalanes estaven de festa, literalment de festa. Així ens ho van mostrar en un vídeo d’on van sortir la ce trencada i la ela geminada per presentar la gala. Eren lletres esperançades i il·lusionades que creien que encara hi ha coses per fer i, sobretot, “que tot és possible”.

També van ser protagonistes de la nit Carme Serna i Mireia Calafell, que van guanyar els premis Mercè Rodoreda de contes i narracions i Carles Riba de poesia respectivament.

L’equip sencer d’Edicions Cavall Fort agraïm aquest premi que ens ha emocionat tant, i volem felicitar la resta de guardonats d’aquesta edició!