És bo de saber

 

Ja arriba l’estiu i també les ganes d’anar a banyar-nos al mar! Però abans de capbussar-nos-hi és molt important que us fixeu en la bandera que trobareu onejant a la platja, i que pot ser de tres colors diferents:

VERMELL

No us podeu banyar. Està prohibit perquè és molt perillós, encara que sapigueu nedar molt bé. Potser hi ha onades grans o corrents forts, l’aigua pot estar bruta, etc.

GROC

Heu de tenir molta precaució a l’hora de banyar-vos perquè hi poden haver corrents, ones més grans de les habituals, meduses, l’aigua bruta… Banyeu-vos acompanyats d’alguna persona gran en llocs on l’aigua sigui poc fonda.

VERD

Banyar-se és segur! Gaudiu del bany, però igualment sigueu prudents a l’aigua. A la platja, a més de la bandera, fixeu-vos també on teniu el socorrista més proper. Feu cas sempre de les seves instruccions.

A la platja també és molt important protegir-nos del sol: la pell, amb crema solar, i el cap, amb una gorra.

Si veieu algú amb problemes a l’aigua aviseu ràpidament el socorrista i digueu a l’adult que us acompanya que truqui al telèfon d’emergències 112.

Si aquest estiu voleu consultar l’estat de la platja on voleu anar i saber si hi ha meduses, ho podeu fer en aquest web: www.gencat.cat/interior/estatplatges

Més informació: Protecció Civil per a nens i nenes