És bo de saber

 

Durant tot l’any hi ha perill d’incendi als boscos. Però compte! A l’estiu aquest risc és altíssim!
Prou incendis als nostres boscos! Aquí teniu alguns consells molt importants per a evitar el foc al bosc:

  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Feu servir els contenidors adients. I, si no n’hi ha a prop d’on sou, endueu-vos les deixalles a casa.
  • No llanceu coets ni petards. No encengueu fanalets o focs d’artifici en zones de perill, ni tampoc a camp ras, en terrenys agrícoles ni, sobretot, urbanitzacions envoltades de bosc. Recordeu que el vent pot fer que un petard o una guspira arribi molts metres enllà!
  • Si viviu o estiuegeu en una urbanització propera al bosc cal que hi hagi una franja sense vegetació a l’entorn de les cases i de la urbanització. Això protegeix les cases en cas d’un foc proper. Si no hi ha aquesta franja, pot ser perillós estar a dins de casa quan hi hagi foc. Digueu-ho als pares si no ho saben.
  • Sempre que detecteu una columna de fum, truqueu de seguida al 112 i indiqueu exactament on sou i on veieu el fum.

 

Dibuix: Òscar Julve

Sabíeu que…
A Catalunya, entre el 15 de març i el 15 d’octubre està absolutament prohibit fer aquestes accions a menys de 500 metres del bosc:
● Encendre foc
● Llançar petards
● Fer barbacoes
En aquesta època de l’any els arbres, els matolls, l’herba… poden estar molt secs. I això vol dir que una sola guspira que salti poc provocar un incendi amb conseqüències catastròfi – ques per al bosc i per a les persones que hi viuen a prop.

Més informació a www.gencat.cat/interior/incendisforestals