Operació tornada a l’escola

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1251
La finestra

 

Sí, lectors: l’estiu s’acaba i s’ha de tornar a l’escola! I segurament us fa una mica de mandra, després de les vacances… Per això aquí teniu la vostra Guia de la Tornada a l’Escola!

 

Presentació de la GTE (Guia de la Tornada a l’Escola)

Toca deixar les xancletes i posar-se les vambes, deixar la bossa de la platja i agafar la motxilla de l’escola, deixar de fer llargues matinades i posar el despertador, acomiadar els amics d’estiu i retrobar els amics de l’escola… I és que costa, deixar enrere l’estiu i tornar-se a posar en marxa per al curs. Què podeu fer, per començar el curs amb ganes i energia? Doncs, de moment, aquí teniu uns quants suggeriments i recomanacions!

 

Hola, amics!

Si heu retrobat o heu fet amics durant les vacances, no és fàcil oblidar-los i pensar que no els veureu fins l’any que ve. Però per sort començar el curs també vol dir retrobar els amics de l’escola! Per a animar-vos i anar agafant ambient d’escola, potser podeu trucar o escriure un correu electrònic o un xat als amics per parlar amb ells abans de l’inici de curs. I també podeu quedar amb ells per a anar junts a l’escola, sobretot si viviu en un poble o en una ciutat petita.

Tot i que potser enyoreu els amics de les vacances, penseu que serà fantàstic tornar a parlar amb els vostres amics de l’escola i compartir-hi les fantàstiques experiències que heu viscut aquest estiu!

 

Calendari per a tornar-hi!

Abans de començar el curs us podeu fer un calendari setmanal per a penjar a la paret del vostre escriptori o en algun lloc on el pugueu veure i consultar sovint. Hi podeu apuntar les classes que teniu, les extraescolars, i altres activitats que tingueu durant la setmana.

Fer un calendari, sobretot a principi de curs, va bé perquè a l’estiu sovint no teniu els horaris tan fixats. Així, fent el calendari, anireu veient quina és la nova rutina per a aquest nou curs!

A més del calendari setmanal, el calendari del curs de Cavall Fort també us pot servir per a organitzar-vos! Apunteu-hi les dates de l’any en què teniu activitats especials: hora al dentista, al metge, campaments, sortides, festes, aniversaris…

 

La motxilla, a punt!

Prepareu-vos la motxilla amb una mica de temps: no ho deixeu tot per al dia abans!

  • Marqueu la motxilla amb el vostre nom: serà més fàcil recuperar-la si mai la perdeu.
  • Poseu-hi al fons les coses que pesen més.
  • Els llibres i llibretes poseu-los a la part del darrere: així hi podreu recolzar bé l’esquena.
  • Els objectes de forma estranya (estoig, paraigua…) poseu-los de manera que no se us clavin a l’esquena!
  • Si porteu les claus de casa, guardeu-les sempre al mateix lloc de la motxilla: així les trobareu de seguida.
  • En un necesser o butxaca de la mateixa motxilla hi podeu posar coses que feu servir normalment: mocadors de paper, targeta del bus o metro, carnets…

 

Missió: escola nova

Per a molts de vosaltres aquest curs és un curs de canvis: canvieu d’escola o bé passeu a l’institut. I això vol dir, és clar, començar de nou, conèixer gent nova, professors nous i fins i tot descobrir espais que us seran estranys, des de les aules fins als lavabos.

Sí que és cert que sovint canviar fa por, perquè no sabem què ens trobarem i si ens hi adaptarem. Però també és veritat que de seguida us acostumareu a la nova escola o institut, que de mica en mica anireu fent amics i al cap d’uns dies us semblarà que hi sou de tota la vida!

Parleu amb la gent, presenteu-vos, no tingueu vergonya de dir que sou nous i segur que molts alumnes que ja són d’allà us donaran un cop de mà perquè conegueu de seguida la nova escola i els nous amics!

 

Operació FORA SON!

Mandra, son al matí, mal de panxa el dia abans d’anar a l’escola, malhumor… No patiu: són alguns dels efectes de l’inici del nou curs!

De vacances esteu relaxats, aneu a dormir i us aixequeu més tard que de costum, dormiu força hores, els horaris dels àpats no són sempre els mateixos, jugueu hores i hores…

I, de cop i volta, toca anar a dormir i aixecar-se aviat cada dia, estudiar, fer deures, començar les extraescolars… no està acostumat a tot això després de tres mesos de vacances!

Una manera de fer que aquests símptomes no siguin tan “greus” és començar a anar a dormir aviat uns dies abans que comenci l’escola. Així, almenys, el vostre cos s’anirà adaptant al nou horari.

 

Sou dels que abans de començar el curs noteu que teniu mal de panxa? Mal de panxa d’aquell que us agafa quan heu de fer una cosa que no us ve gaire de gust, que us fa ànsia o us atabala…? Segurament són els nervis per començar el nou curs. Parleu-ne amb els pares i expliqueu-los-ho: només amb això segur que ja us sentireu millor!

 

Esperem que aquesta Guia de Tornada a l’Escola us sigui útil i que el començament de curs sigui fantàstic! Molta sort a tots!

 

Text: EUGÈNIA MORER
Il·lustracions: ÒSCAR JULVE