Qui és l’escriptora del Cavall Fort 1454?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1454
Qui és?

 

La novel·la a la qual pertany el fragment que heu llegit es titula L’amulet de la pluja, i la seva autora és Meritxell Martí. Publicada a la col·lecció “El Vaixell de Vapor”, de l’editorial Cruïlla, explica una història protagonitzada per l’Alzina, el Roc, l’Aram i la Lila, que han de sobreviure sols a la Terra, on la sequera ha devastat el planeta i ha destruït la humanitat.

Meritxell Martí és escriptora de literatura infantil i juvenil i, a més de novel·les, ha publicat una bona pila d’àlbums il·lustrats i contes de format desplegable tridimensional conjuntament amb l’il·lustrador Xavier Salomó. El primer llibre que va publicar, l’any 2000, va ser de poesia junt amb un col·lectiu de poetes de la seva ciutat, Sabadell. Però un any abans ja havia conegut el Xavier, i aviat es va llençar a l’aventura de crear amb ell contes, novel·les i àlbums il·lustrats, molts dels quals s’han convertit en èxits de vendes a diversos països i els han donat el reconeixement merescut dels lectors i els prescriptors de literatura infantil i juvenil.

Segur que coneixeu uns quants dels contes que han nascut a l’estudi compartit d’aquest tàndem tan prolífic, com per exemple L’horripilant casa de la iaia, Un sopar de por, Un regal de por, Sunakay, Sota les onades, 10 viatges i 1 somni o L’illa de les 160 diferències, molts dels quals estan traduïts a diverses llengües. I, si teniu un germà o germana més petit, pot ser que tingueu per casa algun exemplar de la col·lecció “Mixifú”, protagonitzada per un simpàtic gatet blau.

Al seu web trobareu més informació de la seva extraordinària trajectòria com a escriptora.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU MERITXELL MARTÍ