Qui és l’escriptora del Cavall Fort 1464?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1464
Qui és?

 

L’àlbum de la Susana Peix, al qual pertany el fragment que has llegit, es titula Vull ser reina i està il·lustrat per Dani Torrent i publicat per Triqueta Verde.

Ella mateixa es defineix com a escriptora camuflada de bibliotecària. I si haguéssim de fer un resum de totes les tasques i activitats que fa al voltant de la literatura infantil i juvenil, ens hi passaríem hores, o potser dies, perquè és espectacular. Així que farem un resum resumit.

Als seus inicis professional era gemmòloga i dissenyava joies, però l’any 2000 va començar a treballar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, de Vilanova i la Geltrú, i això va fer que comencés a escriure contes, de manera que va canviar les joies de pedres precioses per joies literàries, tant o més precioses.

És especialista en literatura infantil i en accessibilitat universal i una gran defensora del dret d’accés a la lectura dels nens i nenes amb discapacitats o amb dificultats lectores. De fet, aquesta sensibilitat li ve de família, ja que el seu avi va ser un dels fundadors de l’Associació de Cecs de Catalunya, que va ser l’origen de l’ONCE.

La Susana també és membre de l’Associació per al Foment de la Literatura infantil Judit Sendra Garcia, que organitza la fira Conte Va!, Va de Contes!, a Vilanova i la Geltrú, que aquest any ha celebrat la 10a edició.

Al seu web www.susanapeix.com trobareu més informació de la seva trajectòria, tan interessant com a escriptora, bibliotecària i especialitzada en accessibilitat lectora.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU SUSANA PEIX