Qui és l’escriptor del Cavall Fort 1468?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1468
Qui és?

 

El llibre al qual pertany el fragment que heu llegit es titula L’illa de Paidonèsia, i el seu autor és Oriol Canosa. Amb aquesta novel·la infantil, va guanyar el Premi Josep Maria Folch i Torres 2016, convocat per l’editorial La Galera. El protagonista és Nicolau Rouretort, un nen de nou anys que, durant un viatge familiar en vaixell pel Carib, s’avorreix i es cansa de sentir discutir els seus pares tot el dia i decideix agafar en préstec un dels bots de salvament i anar a una illa ben petita. Aquí començarà una aventura epistolar en què l’illa s’omple de nens i nenes, els adults no hi poden fer res i la cosa s’embolica de mala manera. O de bona manera, segons els ulls que ho mirin.

Oriol Canosa és un escriptor molt estimat i llegit pels petits lectors de la nostra literatura infantil i juvenil actual. També és un gran lector, i un bon llibreter quan es posa rere el taulell de la llibreria El Pebre Negre, especialitzada en literatura infantil i juvenil i gastronomia i de la qual és soci.

Ha publicat una vintena de llibres, com ara els contes La casa del profesor Kürbis (Baula / Edelvives), Apa! Et penses que ens ho creurem? (Cruïlla), El secret del Nadal (La Galera) i La vaga de les granotes (Bindi Books). També ha publicat les novel·les infantils L’illa de les cartes perdudes (Babulinka, 2014), El quadern de l’Aurora Rodamon (Baula), El bot del Dr. Bombart (Babulinka) i El islote de los perros (Premi Ala Delta 2017), entre molts altres.

Col·labora amb les revistes Cavall Fort, BarçaKids i Petit Sàpiens. L’any 2018 va guanyar precisament el Premi Cavall Fort de reportatges per tres articles: Montauciel, la primera ovella voladora, L’Orient Express i Un viatge increïble: l’aventura de Fridtjof Nansen al pol Nord. Els membres del jurat van decidir atorgar-li el premi per la seva qualitat lingüística i literària i per la bona traça a l’hora d’explicar tres fets històrics curiosos d’una manera ben interessant per als lectors de Cavall Fort.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU ORIOL CANOSA