Qui és l’escriptor del Cavall Fort 1472?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1472
Qui és?

 

La novel·la a la qual pertany el fragment que heu llegit es titula No llegiré aquest llibre, i l’autor és Jaume Copons. Es va publicar a La Galera, amb il·lustracions d’Òscar Julve, l’any 2017, i l’any següent ja va guanyar el Premi Llibreter al millor llibre infantil i juvenil.

És una novel·la gràfica dins una novel·la gràfica, que tracta el món dels llibres i la lectura d’una manera intel·ligent, gamberra i divertida. El seu protagonista és en Juls, que no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra; però s’hi veu obligat i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra… No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses ben dites.

Jaume Copons té una llarga llista de títols publicats i molt aplaudits pels seus lectors, entre els quals destaquen els de la col·lecció “Agus i els Monstres” (amb il·lustracions de Liliana Fortuny), traduïda a més de quinze idiomes, la col·lecció “Bitmax & Co” (amb il·lustracions també de Liliana Fortuny) i la col·lecció “Jo, Elvis Riboldi” —aquesta escrita en coautoria sota el pseudònim de Bono Bidari.

A més, durant uns anys Jaume Copons va combinar l’escriptura de contes i novel·les amb els guions per a programes de televisió, com Barri Sèsam i Los Lunnis (TVE), i Los Algos (Cuatro).

Si voleu conèixer més coses sobre ell i alguns dels seus llibres, en trobareu informació al seu web i també en aquesta pàgina.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU JAUME COPONS